ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΙΝΙΩΡΗ 28 ΝΕΑΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τηλ επιπκοινωνία κιν 6973453207 mail petros1567@gmail.com - fax 2310610121 Πώληση χοντρική-λιανική ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Δευτέρα 4 Μαΐου 2015
Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015
Παρουσίαση κυψέλης dadant απο τη βιοτεχνία μας
Παρουσίαση κυψέλης dadant απο τη βιοτεχνία μας στο παρακάτω βίντεο.
και μερικές λεπτομέριες κατασκευής
επίσης το μεσσοκάπακο είναι ένα εργαλείο για συλογη πρόπολης αφού οι μέλισσες συνηθίζουν να προπολάρουν στη σίτα
οι γωνίες είναι με πατούρα για ελαχιστοποίηση της σόκορης επιφάνειας του πλαινού
τα αφτάκια στα πλαινά μειώνουν την πρωινή υγρασία και κάνουν τις μέλισσες να ξεκινήσουν την εργασία τους πιο νωρίς.
Τα κέρδη του μελισσοκόμου εξαρτώνται από την απόδοση του σμήνους δηλαδή από την δύναμη που έχει η κυψέλη κατά την έναρξη της νέα ανθοφορίας!! ¨Όσο ασφαλέστερη είναι η κυψέλη και προσφέρει άνεση στο σμήνος τόσο είναι μεγαλύτερη η ανάπτυξή του και συνεπώς η αποδοτικότητά του!!
Τίποτα δεν είναι τόσο δυσάρεστο για έναν επιχειρηματία
μελισσοκόμο όσο είναι αναγκασμένος να χειρίζεται κυψέλες κακώς
κατασκευασμένες, των οποίων τα πλαίσια και τα
άλλα μέρη δεν εναλλάσσονται και δεν εφαρμόζουν καλά.
Είναι πολύ κακώς εννοούμενη οικονομία η αγορά φθηνών κυψελών άλλα και ελαττωματικών.
Επιλέγω κυψέλη dadant γιατί έχω περισσότερο πλυθησμό στο γονοθάλαμο το ελάχιστο 33,3% απο την κυψέλη langstroth
γνωστός στους μελισσοκόμους Farrar (ο κανόνας του) εδώ και πολλά χρόνια, λέει ότι όσο μεγαλώνει
ο πληθυσμός μιας κυψέλης τόσο μεγαλώνει και η ατομική απόδοση κάθε
μέλισσας
Αυτό σημαίνει ότι μεγαλώνει η απόδοση βασιζόμενη στην αρχή της συνεργασίας.
Αυτό οφείλετε στο ότι, μεγαλώνοντας ο πληθυσμός μιας κυψέλης μεγαλώνει
ανάλογα και το ποσοστό των συλλεκτριών σχετικά με τον πληθυσμό.
Total de Obreras | 10.000 | 20.000 | 30.000 | 40.000 | 50.000 | 60.000 |
---|---|---|---|---|---|---|
Pecoreadoras | 2.000 | 5.000 | 10.000 | 20.000 | 30.000 | 39.000 |
Porcentaje pecoreadoras | 20 % | 25 % | 30 % | 50 % | 60 % | 65 % |
Peso de la población | 1 kg | 2 kg | 3 kg | 4 kg | 5 kg | 6 kg |
Rendimiento miel | 1 kg | 4 kg | 9 kg | 16 kg | 25 kg | 36 kg |
Total de Obreras -Πλήθος μελισσών
Pecoreadoras Συλλέκτριες
Porcentaje pecoreadoras Ποσοστό συλλεκτριών
Peso de la población Βάρος πληθυσμού.
Rendimiento miel Απόδοση σε μέλι.
Επίσης μπορούμε να κάνουμε έναν μαθηματικό υπολογισμό γνωρίζοντας το βάρος του πληθυσμού,για να βρούμε κατά προσέγγιση το προσδοκώμενο βάρος μελιού.
Λέμε ότι η προσδοκώμενη απόδοση σε μέλι ισούται με το βάρος του πληθυσμού της κυψέλης στο τετράγωνο.
Αν μια κυψέλη έχει 10.000 μέλισσες που ζυγίζουν 1 κιλό θα βγάλουν και 1 κιλό μέλι.
Αν μια 'άλλη κυψέλη έχει πληθυσμό 50.000 μέλισσες που ζυγίζουν 5 κιλά, θα βγάλει 25 κιλά μέλι.
Pecoreadoras Συλλέκτριες
Porcentaje pecoreadoras Ποσοστό συλλεκτριών
Peso de la población Βάρος πληθυσμού.
Rendimiento miel Απόδοση σε μέλι.
Επίσης μπορούμε να κάνουμε έναν μαθηματικό υπολογισμό γνωρίζοντας το βάρος του πληθυσμού,για να βρούμε κατά προσέγγιση το προσδοκώμενο βάρος μελιού.
Λέμε ότι η προσδοκώμενη απόδοση σε μέλι ισούται με το βάρος του πληθυσμού της κυψέλης στο τετράγωνο.
Αν μια κυψέλη έχει 10.000 μέλισσες που ζυγίζουν 1 κιλό θα βγάλουν και 1 κιλό μέλι.
Αν μια 'άλλη κυψέλη έχει πληθυσμό 50.000 μέλισσες που ζυγίζουν 5 κιλά, θα βγάλει 25 κιλά μέλι.
Αναλυτικός τιμοκατάλογος υπάρχει στο αριστερό επάνω μέρος της σελίδας
τηλέφωνο επικοινωνίας στη κορυφή του blog
Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015
Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015
Επιλέγοντας τα καλύτερα σε ποιότητα υλικά για την κυψέλη dadant
Θα
ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους τους μελισσοκόμους που εμπιστεύτηκαν και
εξάντλησαν τις τρεις πρώτες παραγωγές παρτίδας της κυψέλης τύπου dadant
αφού όπως ειναι γνωστό στην Ελλάδα κυριαρχεί μόνο ενα είδος κυψέλης και
μάλιστα με φανατικούς υπερασπιστές.
Ειναι αλήθεια επίσης ότι στην Ελλαδα διδάσκετε η " πεπατημενη¨" μελισσοκομία τόσο στα πανεπιστημιακά σεμινάρια όσο και απο της μεγάλες εταιριες που ελενχουν την αγορά, αποτέλεσμα που κάνει τους περισσότερους που ασχολούνται με το είδος πολύ επιφυλακτικους έτσι ώστε να αλλάξουν τρόπο παραγωγής του μελιού αλλα και συνήθειες χρόνων στη πρακτική της μελισσοκομίας.
.
Εταιρείες στις οποίες απευθυνθηκα και αρνήκαν όποιας μορφής συνεργασίας και προώθησης του προιόντος χωρίς να συμβαίνει το ίδιο από εταιρείες του εξωτερικού, όπως της Γαλλίας και Κύπρου που μέσα απο την προβολή του site εκδήλωσαν ενδιαφερον.
Ειναι αλήθεια επίσης ότι στην Ελλαδα διδάσκετε η " πεπατημενη¨" μελισσοκομία τόσο στα πανεπιστημιακά σεμινάρια όσο και απο της μεγάλες εταιριες που ελενχουν την αγορά, αποτέλεσμα που κάνει τους περισσότερους που ασχολούνται με το είδος πολύ επιφυλακτικους έτσι ώστε να αλλάξουν τρόπο παραγωγής του μελιού αλλα και συνήθειες χρόνων στη πρακτική της μελισσοκομίας.
.
Εταιρείες στις οποίες απευθυνθηκα και αρνήκαν όποιας μορφής συνεργασίας και προώθησης του προιόντος χωρίς να συμβαίνει το ίδιο από εταιρείες του εξωτερικού, όπως της Γαλλίας και Κύπρου που μέσα απο την προβολή του site εκδήλωσαν ενδιαφερον.
Επίσης να σας παρουσιάσω το ξυλεμπορικό κατάστημα - αποθήκη έναντι Τιτάν στη Θεσσαλονίκη
που διατηρεί ο φίλος και εξαίρετος συνεργάτης Κινατίδης Νίκος
απο τον οποίο αγοράζω τα καλύτερα σε ποιότητα υλικά και πρώτες ύλες
Μετά από τον έλενχο για το Αριστον του υλικού, τα κόντρα πλακάζ (συμίδα 21χιλ)
φορτώνονται στο κλαρκ
και απο εκεί στο φορτηγό της εταιριας μου για την κοπή και παραιτέρω επαιξεργασία του υλικού,
μέχρι αυτό να φτάσει στη τελική του μορφή.
Σημείωση: το τηλ του Νίκου Κινατίδη είναι 2310681454
πηγή: http://dadant-hellas.blogspot.gr/
Σημείωση: το τηλ του Νίκου Κινατίδη είναι 2310681454
πηγή: http://dadant-hellas.blogspot.gr/
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)